A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Гатненської сільської ради

Оголошення про громадське обговорення Плану формування мережі закладів загальної середньої освіти Гатненської сільської ради на 2024-2027 роки

Дата: 24.06.2024 16:15
Кількість переглядів: 65

Фото без опису

Оголошення

Повідомлення про проведення громадського обговорення Плану формування мережі закладів загальної середньої освіти Гатненської сільської ради на 2024-2027 роки, затвердженого Рішенням 49 (позачергової) сесії VIII скликання Гатненської сільської ради від 13.06.2024 р. № 49/9

Керуючись ст.143 Конституції України, ст.32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ч.2 ст.68 Закону України «Про освіту», абз.2 ч.2 ст.32 Закону України «Про повну загальну середню освіту», відповідно до реформи «Нова українська школа», з метою врахування думки жителів Гатненської територіальної громади Гатненська сільська рада розпочинає громадське обговорення Плану формування мережі закладів загальної середньої освіти Гатненської сільської ради на 2024-2027 роки, затвердженого Рішенням 49 (позачергової) сесії VIII скликання Гатненської сільської ради від 13.06.2024 р. № 49/9.

 

Ініціатор та організатор громадського обговорення – Управління освіти Гатненської сільської ради.

Мета проведення громадського обговорення: врахування думки жителів Гатненської територіальної громади щодо формування мережі закладів загальної середньої освіти Гатненської сільської ради (зміни типу, перейменування, реорганізації) з метою формування спроможної мережі закладів загальної середньої освіти на території громади.

Назва питання винесеного на обговорення: План формування мережі закладів загальної середньої освіти Гатненської сільської ради на 2024-2027 роки, затверджений Рішенням 49 (позачергової) сесії VIII скликання Гатненської сільської ради від 13.06.2024 р. № 49/9.

 

Нова структура закладів загальної середньої освіти:

Новий базовий Закон України «Про освіту» передбачає три рівні повної загальної середньої освіти:

• початкова освіта (тривалість – чотири роки);

• базова середня освіта (тривалість – п’ять років);

• профільна середня освіта (тривалість – три роки).

Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту»:

Початкова школа (1-4 класи) функціонує як окрема юридична особа або як структурний підрозділ гімназії. За рішенням засновника початкова школа, гімназія може включати дошкільний підрозділ, за умови його розміщення в окремій будівлі або відокремленому приміщенні з окремими входом/виходом і територією для вихованців дошкільного підрозділу.

Гімназія (5-9 класи) забезпечує здобуття базової середньої освіти. Функціонує як окрема юридична особа.

Ліцей (10-12 класи) забезпечує здобуття профільної середньої освіти. Функціонує як окрема юридична особа. Основним критерієм для функціонування ліцею є наявність не менше двох класів за трьома профілями навчання на рівні профільної середньої освіти.

Відповідно до а.7 ст. 35 Закону України «Про повну загальну середню освіту» за рішенням засновника ліцей може також забезпечувати здобуття базової середньої освіти та початкової освіти.

Також, заклад загальної середньої освіти може мати статус опорного.

Опорний заклад освіти - це заклад загальної середньої освіти, що має у своєму складі філії та/або здійснює підвезення здобувачів освіти, педагогічних працівників (за потреби) до цього закладу і у зворотному напрямку, а також забезпечений кваліфікованими педагогічними кадрами, має сучасну матеріально-технічну і навчально-методичну базу, безпечне освітнє середовище та спроможний відповідно до вимог Закону забезпечувати здобуття на належному рівні початкової, базової та/або профільної середньої освіти на рівні державних стандартів.

 

Реорганізація, зміна типу, ліквідація закладу загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника.

Тому, при порівнянні наявної мережі комунальних закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості Гатненськоїї територіальної громади з урахуванням кількості здобувачів освіти, проєктної потужності закладів, їх наповнюваності, пропонується наступний варіант формування мережі закладів загальної середньої освіти у відповідності з реформою «Нова українська школа»:

1) Юрівський ліцей Гатненської сільської ради - перепрофілювання (зміна типу) на гімназію із початковою школою як структурним підрозділом.

Причина пониження ступеню з ліцею на гімназію: недостатня кількість здобувачів освіти для формування необхідної кількості профільних класів з відповідною кількістю дітей відповідно до законодавства.

2) Гатненський ліцей Гатненської сільської ради – приведення у відповідність установчих документів закладу щодо здобуття профільної середньої освіти зі структурними підрозділами «Гімназія» та «Початкова школа».

Причина приведення у відповідність установчих документів закладу: профілізація старшої профільної школи, достатня кількість здобувачів освіти для формування необхідної кількості профільних класів з відповідною кількістю дітей відповідно до законодавства.

 

Форма проведення громадського обговорення:

1) громадське обговорення (консультації з громадськістю) шляхом:

- очної зустрічі з жителями Гатненської територіальної громади -  24 червня 2025 року о 10:00 год. за адресою Київська область, Фастівський район, с. Юрівка, вул. Шевченка, 3, в приміщенні Юрівського ліцею Гатненської сільської ради;

- очної зустрічі з жителями Гатненської територіальної громади -  25 червня 2025 року о 10:00 год. за адресою Київська область, Фастівський район, с. Гатне, вул. Космонавтів, 1, в приміщенні Гатненського ліцею Гатненської сільської ради;

2) прийом пропозицій, зауважень, рекомендацій: до 24 червня 2025 року - у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: 08160, Київська область, Фастівський район, с. Гатне, вул. Київська, 138, та/або електронною поштою: osvitagatne@ukr.net

Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

Пропозиції, розповсюджені через соціальні мережі, до уваги братися не будуть.

 

Відповідальні працівники для надання консультацій та роз’яснень: Пецик Валентина Миколаївна, заступник начальника Управління освіти Гатненської сільської ради, тел: +38 (067) 733-17-12.

 

Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення: звіт за результатами обговорення буде оприлюднено у формі інформаційного повідомлення на офіційному веб-сайті Гатненської сільської ради у строки, передбачені чинним законодавством.

До участі в публічному обговоренні Плану формування мережі закладів загальної середньої освіти Гатненської сільської ради на 2024-2027 роки запрошуються мешканці Гатненської територіальної громади до 24 червня 2025 року.

Громадські обговорення провести із забезпеченням додаткових заходів, пов’язаних із режимом воєнного часу (у т.ч. щодо наявності укриттів у місці проведення обговорення).

Буде проведено реєстрацію учасників громадських обговорень на підставі паспорта громадянина України.

 

 

 

Начальник Управління освіти                                       Людмила ОЛІЙНИК

Гатненської сільської ради

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень